Današnji čas

Nova energija, nov zanos

Prva skupna vaja je bila v petek, 5. septembra 2014. Pevci in zborovodja smo kaj kmalu začutili, da se bomo ujeli. Ali nam bo uspelo?  

Leto 2014 (od septembra)

Petek, 5.9. prva vaja z novim zborovodjem.

Člani društva smo zapeli na drugi obletnici obratovanja lokala bar Pri Oračih (12.9.).

V soboto 11.10. so Orači nastopili na 60 - letnici pri članici skupine Sestre Kopinske - Tereziji Kokol v gostilšču Grabar. 

Na Martinovo nedeljo (9.11.) smo se odpravili na Ptuj, kjer smo imeli fotografiranje. Po nekaj deževnih dneh je v času fotografiranja posijalo sonce. Zelo smo se zabavali. Popoldan smo preživeli v gostilni Amadeus pri naši sokrajanki Miri Korošec.

Več fotografij (Tukaj)

Leto smo zaključili s prijetnim druženjem na zaključku (20.12.), ki smo ga imeli v gostišču Grabar (Ptuj). 

Leto 2015

Kmalu po novem letu so se številni člani odločili in s Tremi kralji koledovali pri sorodnikih in prijateljih (5. in 6.1.).

Orači so izpolnili obljubo, ki so jo dali v letu 2014 na občnem zboru Turističnega društva in so (31.1.) zapeli na tradicionalnih "kolinah", gre za prireditev, ki jo vsako leto omenjeno društvo izpelje v Novi vasi pri Markovcih.

V petek 13.2. smo spet vzorno opravili naše poslanstvo v velikem pustnem šotoru v Markovcih (obrtna cona Novi Jork).

Orači iz Markovcev so  (kot vsako leto) v soboto nastopili na mednarodni pustni povorki (sobota, 14.2.) v Markovcih. Bolezen je terjala davek, zato se je oračem pridružil tudi najstarejši član društva Jože Cigula in v torek (17.2.) še Janez Janžekovič. 

V soboto, 21.2. smo zapeli na pogrebu pri tašči našega člana Franca Vilčnika.

Občni zbor društva je bil 27.2. 

V soboto, 28.2., je predsednik Franc Visenjak (skupaj z Orači), čestital našemu dolgoletnemu predsedniku Janezu Kukovcu na praznovanju njegovega 60. rojstnega dne. 

Z abrahamom se je srečal naš član Ivan Horvat. Tudi njega smo obiskali na praznovanju.

Od 19. do 22. marca smo imeli intenzivne vaje v Bernardinu.

11. aprila smo pevci moškega pevskega zbora pridjali kulturno noto prireditvi v refektoriju Minoritskega samostana na Ptuju - na sklepnem delu 25. ocenjevanja vina DVS Haloze ( podelitev diplom, medalj). Gre za prvi uradni nastop moškega pevskega zbora z zborovodjem Urošom Sagadinom. 

Že takoj naslednji dan smo sodelovali na "2. reviji pred revijo" - na reviji pevskih skupin in godbe na pihala občine Markovci. Predstavili smo se in dvorano navdušili s pesmimi: Nastop, Venci vejli in Ride the Chariot. V tem času smo bili člani moškega pevskega zbora več skupaj kot z domačimi. Nastopi in 3,5 urne vaje ob torkih in petkih v mesecu aprilu so se kar vrstili. Vaje od septembra lanskega leta je bilo potrebno pretopiti v nastope. Predstavljamo se s popolnoma prenovljenim repertuarjem.

Ogromno je bilo potrebno storiti za koncert, ki se je bližal.

vabilo-koncert-2015-mopz-markovci

Plakat, ki je na naš tradicionalni koncert vabil naše zveste poslušalce

18. aprila je bil velik dan. Pripravili smo tradicionalni spomladanski koncert na katerega smo se pripravljali vse od lanskega septembra. Prireditev sta izjemno vodila učenca OŠ Markovci: Niko (7. razred) in Tamara (4. razred).

Številne čestitke in pozitivni odmev po koncertu nas je navdal z novo energijo. Te se je nabralo za naslednje projekte. Komaj smo zaključili s tem - že se pripravljajo novi, mogoče še drznejši. Vsi zadovoljni. Obiskalo nas je skoraj 500 poslušalcev.

Prireditveni prostor na tradicionalnem spomladanskem koncertu - več fotografij (Tukaj)

Po koncertu smo se skupaj z gostujočim zborom družili v sproščenem vzdušju. Čestitke po samem koncertu smo poslušali še kar nekaj časa.

V četrtek, 7. maja, smo nastopili na območni reviji pevskih zborov. Kljub "zvonenju telefona" smo se odlično odrezali in za petje dobili spodbudno oceno.

V soboto 9. maja, smo zapeli na pogrebu Terezije Korošec, ženi in tašči nekdanjega pevca in Milošičevi babici. 

V soboto 13. junija, smo v Prvencih organizirali piknik naših članov in njihovih družin. Med pomembnejšimi dogodki je bilo tekmovanje v balinanju. Zmagala je ekipa soprog pred baritoni. 

24. junija, na predvečer državnega praznika smo organizirali občinsko proslavo z nazivom Naš pogled. Slavnostni govorniki so bili župan Milan Gabrovec, Jože Cigula, Gregor Bezjak in Jaka Horvat. Franc Visenjak in Branka Bezeljak sta opravila pogovor o proslavi 1991. leta. Proslavo je vodil Aleš Milošič. 

SEZONA 2015 - 2016

Vedno hitreje pričenjamo z vajami za novo sezono. Letošnje intenzivne so se pričele že 1. septembra.

V soboto, 5. septembra smo sodelovalin na prireditvi z naslovom: Danes pojemo, ob 70 - letnici SKD Rdeča Zvezda (Salež).  

Z domačim pevskim zborom MePZ Rdeča Zvezda smo zapeli Solinar-ja (Več fotografij Tukaj)

Video posnetek skupne pesmi:

Na prireditvi ob proslavitvi častitljive obletnice so nastopili:

  • MePZ Rdeča zvezda (Salež) SKD Rdeča Zvezda
  • MoPZ Vasilij Mirk (Prosek)
  • MoPz Vesna (Križ)
  • Corale Aristotele Pacini (Atri)
  • MePZ Jacobus Gallus (Trst)
  • TPPZ Pinko Tomažič (Trst) in
  • naš MoPZ Markovci. 

Na koncu smo zapeli "Primorsko himno": Vstala Primorska:

Pozno zvečer (15.9.2015, oz. rano zjutraj 16.9.2015) so Orači zapeli na domače dvorišče njihovega vodja Mirka Štumpfa. Mirko se je srečal z Abrahamom. S pesmijo so Orači v razširjeni zasedbi obogatili tudi njegov slavje (10.10.2015).

V ponedeljek, 12.10.2015, so pevci MoPZ Markovci zapeli na občinskem prazniku v počastitev občine Srbac (Republika Srbska, Bosna in Hercegovina). 

V nedeljo, 25.10.2015, smo tradicionalno zvedli vsakoletno fotografiranje za koledarje. Letos smo se fotografirali pri dvorcu Sternthal v Kidričevem (občinska uprava Kidričevo). Avtor fotografij je Foto Langerholc.

Več fotografij (Tukaj)

Orači so (6.11.2015) na povabilo Janeza Janžekoviča zapeli na abrahamu pri Brigiti Štrafela.

7.11.2015 smo MoPZ Markovci gostovali na tradicionalni 20. prireditvi »IZ MOŠTA VINO – PRIDI NA HAJDINO!«, ki je bila v farni cerkvi svetega Martina (Hajdina). Predstavili smo se z Repno Juho in s Koroškim venčkom (solist Mirko Štumpf). Ivan Horvat, naš glavni kuhar, je gostitelje v uvodu pozdravil: "Vi imate svetega Martina, mi pa vašega Sagadina!". 

kosci-2015

V soboto, 21.11., so naši Kosci zapeli v do zadnjega kotička napolnjeni poročni dvorani , kjer se je odvijala predstavitev monografije Matjaža Mlinariča - V korantovi deželi praznujejo: prazniki in praznovanja v Markovcih na Ptujskem polju in istočasno so Turistično društvo občine Markovci praznovali 15-let.

Leto 2016

V začetku leta so fantje v večih skupinah obiskali in voščili novo leto (Trije kralji - 5. in 6.1.2016.

V soboto, 6.2.2016, so Orači bili ponovno del tradicionalne mednarodne pustne povorke: 25. Fašenk v Markovcih.

Istega dne zvečer so se vsi člani društva ponovno izkazali z opravljenim delom v šotoru, kjer smo pokrili naš del obveznosti pri prireditvi Fašenk v Markovcih.

V ponedeljek, 8.2. (na kulturni praznik), so Orači delovali v naši širši okolici in so obiskali številne pevske prijatelje našega društva. V torek, 9.2. pa so bili prisotni na pustni povorki v Bukovcih. Etnografska dediščina živi naprej.

Orači so v petek, 1.4.206, v Voličini pripravili pevski večer. 

Pevci moškega pevskega zbora so se v dneh od 7. do 10.4. odpravili na intenzivne vaje (Simonov zaliv).

ribiski-dom-prvenci

Več fotografij (Tukaj)

V nedeljo, 17. aprila so Orači zapeli na otvoritvi Ribiškega doma (Športno ribiško društvo občine Markovci).

dan-of

Ob 75. obletnici ustanovitve OF - 27.4.2016 in prazniku dan upora proti okupatorju, smo zapeli na slovesnosti na Ptuju (organizatorka Branka Bezeljak). Z našo Vstalo Primorsko smo še posebej dvignili ozračje!

V soboto 23. aprila - smo organizirali občinsko revijo Pevskih zborov in godbe na pihala občine Markovci. 

V petek, 6. maja smo se udeležili medobmočne revije JS KD OI Ptuj.

V soboto, 14. maja smo ponovno uspešno izpeljali naš tradicionalni spomladanski koncert z gosti. Letošnje gostje so bile pevke ženskega pevskega zbora iz sosednjega Kulturnega društva France Prešeren iz Vidma. Fotografije iz koncerta najdete (Tukaj). Naše zgodbe se nadaljujejo! Koncert je bil izpeljan v sklopu prireditev ob tednu ljubiteljske kulture. Več o tem (Tukaj).

V nedeljo 15. maja so Kosci zapeli 5 pesmi na 80-letnici mame pevca Ivana Horvata v Muretincih.

V petek, 27. maja smo v Trničah (občina Starše) sodelovali na snemanju TV oddaje: "Polje, kdo bo tebe ljubil?". Naša ekipa v sestavi: Janes Kostanjevec, Zlatko Kosi, Tadej Kunčnik in mentor Aleš Milošič se je pomerila tudi v kvizu znanja: Kako poznamo domovino in med osmimi ekipami osvojila prvo mesto.

polje-trnice-2016

Sodelovanje v kvizu: Kako poznam domovino? (Trniče, 27.05.2016)

11.06.2016 smo se z družinami odpeljali na izlet v Ljubljano.

V nedeljo,13.11.2016 sno se v Zavrču pri Martinu (gostilna pri Veseliču) fotogrfirali za nove koledarje. Nastali so zanimivi posnetki.

fotografiranje-2016-foto

Več fotografij na naši FB strani (Tukaj).

Zaključek sezone smo imeli v petek, 16.12.2016 (Villa Monde, Spuhlja).

Leto 2017

Kot veleva tradicija, smo se fantje kmalu po novem letu ob prazniku sv. Treh kraljev odpravili koledovat od hiše do hiše (5.-6.1.2017).

Prvo soboto po svečnici (4.2.) smo imeli celodnevne intenzivne vaje v domačem kraju.

Orači so tradicionalno sodelovali na mednarodni pustni povorki v Markovcih (25.02.) in obiskali številne prijatelje v bližnji in daljnji okolici.

V soboto, 12.03.2017 je MoPZ Markovci nastopil na prireditvi: Pa se sliš', ki je bila v mali telovadnici OŠ Markovci. Več fotografij iz omenjene prireditve nadete (Tukaj). 

 

Close Panel

Login

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information