Naš pogled

03 Julij 2015

VIR: List iz Markovcev (Leto 16, številka 3, julij 2015)

20150703-list-iz-markovcev-nas-pogled

V sredo, 24. junija, je v poročni dvorani Občine Markovci potekala proslava ob dnevu državnosti. Proslavo smo na svojstven način pripravili člani KD Alojz Štrafela Markovci. Z domiselnim programom smo dokazali, da nimamo le pevske žilice ampak smo sposobni organizirati še kaj drugega kot letni koncert. Idejni »oče« in voditelj proslave, ki smo jo naslovili »Naš pogled«, je bil Aleš Milošič. Žal se je proslave udeležila le peščica obiskovalcev. Slavnostni govornik je bil župan Občine Markovci, gospod Milan Gabrovec. 

Ob zapetih pesmih z domovinsko vsebino, ki so jih zapeli pevci MoPZ Markovci pod vodstvom zborovodje Uroša Sagadina, so z izbranimi besedami svoj pogled na domovino predstavili trije naši člani, predstavnik najstarejše (Jože Cigula), srednje (Gregor Bezjak) in najmlajše generacije (Jaka Horvat).

Predstavnik najstarejše generacije se je v svojem nagovoru spominjal, kako so pevci MoPZ Markovci skozi vso zgodovino naše samostojne države kljub vsem dogodkom, prijetnim in tudi neprijetnim ostali zvesti domači, slovenski pesmi. Naš član, Gregor Bezjak, se je vrnil v leto 1991 in se kot 12-letni deček spominjal občutkov ob dnevu osamosvojitve. Naš najmlajši član, Jaka Horvat, je poudaril, da kljub nepoznavanju občutkov iz leta 1991, kako je bilo boriti se za samostojnost, verjame in zaupa naši domovini.

Osrednji del proslave je zaznamoval dialog med gospodom Francom Visenjakom in gospo Branko Bezeljak. Omenjena gostja nam je z nekaj zanimivimi anekdotami  zaupala, kako so organizirali prvo proslavo ob dnevu državnosti na Ptuju, na kateri so kot edini pevski zbor s področja takratne občine Ptuj nastopili pevci MoPZ Markovci.

Pevci smo s proslavo ob dnevu državnosti zaključili dolgo in uspešno pevsko sezono. Pred nami so počitnice, ki pa ne bodo trajale dolgo, nova pevska sezona se bo začela že v prvem tednu meseca septembra, saj nas že 5. septembra čaka nastop v Italiji pri slovenskih zamejcih v Saležu pri Trstu.

Marko Kunčnik

 

Close Panel

Login

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information